آژانس سفردوستان کاشان

ارمنستان

شرح

•پایتخت : ایروان
وسعت : حدود 80 هزار کیلومتر مربع
•جمیعت : حدود 3 میلیون نفر
•زبان رسمی : ارمنی، آذری، کردی
•پول رایج : درام
•کد تلفن : 00374
•شهرهای مهم : ایروان، سوان
موقعیت و تاریخچه :
ارمنستان با نام رسمی جمهوری ارمنستان، کشوری در قفقاز جنوبی به پایتختی ایروان است. ارمنستان در قفقاز جنوبی (ماورای قفقاز) در میان دریای سیاه و دریای خزر قرار دارد که مرز میان آسیا و اروپا محسوب می‌شود. نام بومی این کشور در زبان ارمنی هایک می ‌باشد که در سده‌ های میانه با افزودن پسوند فارسی ستان (به معنای سرزمین) به هایاستان تغییر یافت.
این نام به طور سنتی از نام هایک، بنیان گذار افسانه ‌ای ملت ارمنی و نتیجهٔ نتیجهٔ نوح پیامبر، گرفته شده‌ است که بر اساس نوشتهٔ موسی خورنی تاریخ نویس ارمنی، در سال 2492 قبل از میلاد بل پادشاه بابل را شکست داد و ملت ارمنی را در منطقهٔ آرارات بنیان گذاشت.
ارمنستان پیش از سال 1454 یک پادشاهی توانگر با فرهنگی پر مایه بود که در برهه ‌ای از زمان همه سرزمین های میان دریای سیاه و خزر را در بر می‌ گرفت. مردم ارمنستان در طول تاریخ زرتشتی مزدا پرست بودند که با شاخه زرتشتی زروانی ساسانیان تفاوت داشت. ارمنی ‌های زرتشتی بیشتر بر پرستش مهر تاکید داشتند ولی پس از آن دین مسیحیت در این منطقه رواج یافت. در سال 301، ارمنستان نخستین کشوری بود که مسیحیت را دین رسمی کشور برگزید (دوازده سال پیش از روم). پس از سرنگونی پادشاهی ارمنستان در سال 428 میلادی، این منطقه از نو بخشی از ایران شد.
ارمنستان مدتهای زیادی جزئی از ایران بوده ‌است و فرهنگ آن از ایران تاثیر زیادی پذیرفته‌ است. در دور دوم جنگ های ایران و روسیه تزاری در سال 1206 هجری خورشیدی که در زمان فتحعلی شاه قاجار رخ داد، سپاه ایران به فرماندهی عباس میرزا از ارتش روسیه شکست خورد. سپس در پی پیمان نامه ترکمانچای، ارمنستان رسماً از ایران جدا شد و به خاک روسیه پیوست. ارمنستان در سال 1370 از شوروی استقلال یافت.
ادیان و مذاهب :
ارمنستان در سال 301 میلادی، به دین مسیحیت درآمد و اولین کشور جهان بود که آیین مسیحیت را دین ملی خود اعلام نمود. کلیسای جامع اشمیادزین، واقع در کوهپایه های آرارات مرکز تاریخی و مسند مقامات کاتولیک ارمنستان است. این کلیسا بنا بر افسانه ها، توسط سنت گرگوری پایه گذاری شده است، زیرا او حضرت مسیح را در خواب دیده است که از آسمان فرود آمده و با پتکی زرین بر جایی کوفته است که باید محل ساخت اولین کلیسای ارمنی باشد.
این کلیسا در محل مورد نظر ساخته شد و نام اشمیادزین بر آن نهاده شد که به معنای نزول تنها یگانه است. این کلیسا اکنون یکی از پنج کلیسای باستانی شرق به شمار می رود و قرن ها پایگاه فرهنگی و تربیتی بسیاری از روحانیون به شمار می آمده است. کومیتاس، آهنگساز شهیر ارمنی که بدعت گزار موسیقی روحانی و فولک ارمنستان است نیز در این کلیسا تحصیل کرده است.
اقتصاد :
اراضی حاصلخیز و قابل کشت ارمنستان محدود می باشد اما در نواحی کوهستانی پرورش گاو، گوسفند و بز بسیار رایج است. صنایع مهم این کشور، ساخت ماشین آلات، منسوجات و صنایع شیمیایی می باشند.
صادرات این کشور الماس، مواد معدنی، مواد غذایی و انرژی بوده و واردات آن گاز طبیعی، نفت و دخانیات می باشد. بخش صنعتی متنوع است و شامل صنایع شیمیایی، فلزی، نساجی، ابزارهای دقیق و فرآوری غذایی است.
پروژه های بزرگ نیروی هیدرو الکتریک و آب برای کشاورزی را تأمین میکنند. اقداماتی برای ایجاد اقتصاد بازار انجام شده، ولی محاصره مؤثر آذریها اقتصاد را ویران کرده است. این بدان جهت است که مسیر های اصلی راه آهن از روسیه به مقصد ارمنستان از آذربایجان می گذرد و بر طبق جنگ میان دو کشور بر سر منطقه قره باغ، امکان عبور آزادانه به ارمنستان دچار مشکل شده است و از طرف دیگر به دلیل وابستگی شدید به اقتصاد روسیه، عدم امکان برقراری ارتباط آزادانه با روسیه برای این کشور بسیار مشکل زا بوده است. هم چنین نفت و گاز نیز از طریق آذربایجان به این کشور ارسال می شده است که آن نیز به همین سرنوشت دچار گردیده.
البته مناسبات کاملاً نزدیکی میان ایران و ارمنستان برقرار است و این دامنه بسیاری از داد و ستد های اقتصادی را در بر می گیرد.
وضیعت آب و هوایی :
ارمنستان آب و هوایی خشک با اختلاف محلی بسیار به دلیل میزان ارتفاع و دیگر عوامل دارد.
جاذبه‌ها
این شهر دارای جاذبه‌های گردشگری همچون : بازمانده‌های دژ اورارتویی ،‌ قلعه اربونی ، موزه‌ها، مناظر طبیعی و پارك‌ها هستند.
مسجد ايروان ، كاسكاد (هزار پله) ، پارك آبي ارمنستان ، ميدان هراپارگ ، موزه جنگ ، گالري ملي ، بناي يادبود قتل عام ارامنه ، مسجد ايروان ، معبد گارني ، كليساي اچميادزين ،صومعه گغارد (اولين كليساي غاري دنيا)،ساغموسا-وانک (به معنی صومعه‌ی زبور) و ….. از جمله مکان های دیدنی این کشور می باشند .

دریاچه سوان :
دریاچه سوان در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان و در استان گغارکونیک قرار دارد. این دریاچه که بزرگ‌ترین دریاچهٔ قفقاز و از بزرگ‌ترین دریاچه‌های کوهستانی آب شیرین در جهان است در بلندای ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شده است. نام سوان از ریشهٔ اورارتویی سیونا و به معنی «سرزمین دریاچه‌ها» گرفته شده‌است. حدود ۳۶ جویبار به این دریاچه می‌ریزند و تنها رودخانه‌ای که از سوان سرچشمه می‌گیرد رود هِرازدان است.
موزه ها :

گالری ملی
یكی از موزه‌های هنری مهم در دنیاست كه در سال ۱۹۲۱ تاسیس شده و مجموعه‌ای غنی با بیش از ۱۹۰۰۰ اثر از هنرمندان روس، ارمنی و اروپای غربی مي باشد. برخی از آثار از موزه‌های هریتاژ (سنت پترزبورگ) و ترتیاكوف (مسكو) به این موزه انتقال داده شده است. آثار بی‌نظیری از هنرمندان اروپای غربی همچون وان دایك و روبنس نیز در این موزه نگهداری می‌شود.
موزه قلعه اربونی
امپراطوری اورارتو‌ها كه حدود سه هزار سال پیش در حوالی دریاچه وان در تركیه امروزی ساكن بودند شهر ایروان را با بنای قلعه اربونی بنیان نهادند. این قلعه در جنوب شرقی شهر و بر روی تپه‌ای قرار دارد..
ساختمان موزه نقش‌برجسته‌ای برنجی از پیكره‌هایی اورارتوری را بر نمای خود دارد. قلعه , خود توسط آرگیشتی اول پسر منوا، پادشاه اوراتو در سال ۷۸۲ پیش از میلاد بنا شده و اولین استحكامات اورارتویی در شرق رود ارس بود. اربونی ریشه نام ایروان است كه در طول زمان تغییر یافته است .

موزه هنرهای مردمی در سال ۱۹۷۸ جهت محافظت و توسعه سنتهای عملی، تزئینی و هنرهای زیبای مردم ارمنستان بنیاد نهاده شد. موزه شامل حدود ۱۲۰۰۰ اثر است : قلابدوزی، نقره‌جات، آثار چوبی، اشیاء سنگی و طلاجات، سرامیك، فلزكاری، فرش و قالیچه و همچنین آثار هنرمندان خودآموخته در بخش نقاشی‌ وهنرهای عملی و تزئینی نیز در این مکان نگهداری می‌شوند.
خانه و موزه سرگئی پاراجانف
سرگئی پاراجانف (۱۹۹۰-۱۹۲۴)، فیلمساز، نقاش و عكاس شهیر ارمنی است. خانه و موزه او در ایروان محل نگهداری از بیش از ۶۰۰ اثر او، گرافیك‌ها، عروسك‌ها، كلاژها، عكس‌ها، فیلم‌ها و فیلمنامه‌های اوست. طرح ایجاد خانه و موزه پاراجانف در سال ۱۹۸۸ توسط دولت ارمنستان آغاز شد، اما احداث آن بر اثر زلزله همان سال تا ۱۹۹۱ بطول انجامید. اما مرگ پاراجانف در ۱۹۹۰ اجازه زندگی در این خانه جدید را به او نداد
موزه هنرهای مدرن ایروان

موزه هنرهای مدرن با تلاش هنریك ایگیتیان و در سال ۱۹۷۲ گشوده شد. موزه در یك طبقه و دارای حدود ۲۳۰۰ اثر از هنرمندان ارمنی، روسی و سایر كشورها است. بسیاری از آثار موجود در موزه توسط مردم و هنرمندان اهدا شده‌اند. در اینجا می‌توان سیر هنر مدرن در ارمنستان از ۱۹۶۰ تا كنون را مشاهده كررد.
موزه معماری ارمنی
تالار ملی اپرا و باله الكساندر اسپندیاریان
پارك دنیای آب ایروان
مجموعه روباز تفریحات آبی در دو هكتار، شامل استخر شنای موج دریا، جكوزی بار، سرسره‌های آبی،‌ بازی‌های آبی، استخر كودكان و …
مسابقات و بازی‌های بسیاری در این پارك آبی برگزار می‌شود. اجرای موسیقی زنده، رستوران غذاهای دریایی، بار سرو نوشیدنی‌ها از دیگر امكانات مجموعه است
بازار ورنیساج
بازار بزرگ و روباز ورنیساج آخر هفته‌ها (شنبه و یكشنبه) در نزدیكی میدان جمهوری تشكیل می‌شود و یكی از جاذبه‌های گردشگری و محبوب جهانگردان است. انواع جواهرات، نقره‌جات، نقاشی‌ها، صنایع دستی، انواع اشیاء آنتیك، كتاب‌ها و چیزهای دیگر در اینجا به فروش می‌رسند.
بازار شوكا
بازار شوكا جایی مناسب برای تهیه سبزیجات، میوه‌جات، شیرینی‌جات و آجیل است. شیرینی‌های ارمنی بسیار خوشمزه و بسیار شبیه انواع باقلوا هستند
شهر مذهبی اجمیازین
در 25 کیلومتری غرب ایروان واقع شده است ودرحال حاضر چهارمین شهر بزرگ ارمنستان محسوب میگردد مرکزروحانیت ارمنستان ومحل نشست اسقف اعظم می باشد .شهر اجمیازین از قرن 3و4 قبل ازمیلاد مسیح ساخته شده و واقارشابات نام داشته است ودران زمان پایتخت ارمنستان بوده وتا قرن 4 میلادی مهمترین شهر محسوب شده است
شهر جرموک
شهر زیبا و توریستی جرموک در شمال شرقی واقع شده است طبیعت بینهایت زیبای ان هوای تمیز وچشمه اب گاز دار جرموک هر ساله در تابستان باعث جذب توریست های فراوانی میشود.آب اشامیدنی جرموک دارای خواص درمانی است که اب درمانی ان از زمان قرون وسطی تاکنون ادامه دارد ومتخصصان ابدرمانی در این شهر وبه خصوص در هتلها موجود می باشد وازدیرباز موردتوجه خاص وعام واقع شده است.

قاره: آسیا

شرح

روند صدور ویزا در مرز ارمنستان با توجه به تعداد مسافرین متغیر است. اگر با اتوبوس به ارمنستان سفر نموده اید میبایست تا صدور ویزا برای آخرین نفر از همسفران منتظر بمانید که اندکی طولانی است. اما اگر به تنهایی سفر کرده یا با خودروی شخصی مسافرت می نمایید این روند اندکی کوتاه تراست. اگر به تنهایی و بدون خودروی شخصی مسافرت نموده اید پس از صدور ویزا ارمنستان می توانید اندکی دورتر از ساختمانهای گمرک و مرزبانی با خودروهای مسافر بر به سوی ایروان حرکت نمایید که با توجه به حضور در کشوری خارجی و عدم آشنایی با مسیر، احتیاط در استفاده از این روش و انتخاب خودروی مسافربر ضروری است.

ضمنا در صورتی که با خودروی شخصی سفر می نمایید می بایست علاوه بر هزینه صدور  ویزای ارمنستان هزینه های دیگری نیز بابت بیمه و عوارض ورود به کشور ارمنستان و .. نیز پرداخت نمایید.
لازم به ذکر است که امکان دریافت ویزا در فرودگاه ایروان برای اتباع ایران فراهم می باشد که هزینه ای معادل هزینه دریافت ویزا از سفارت ارمنستان در تهران را داراست.

به طور کلی بهترین روش اخذ ویزا بسته به موقعیت و شرایط شما متغیر است اما توصیه کلی ما این است که در ایام شلوغ ( مانند عید نوروز) جهت پیشگیری از اتلاف وقت طولانی در مرز یا فرودگاه پیشاپیش ویزای خود را از سفارت ارمنستان تهیه فرمایید. ضمنا به خاطر داشته باشید که جهت دریافت ویزا از طریق سفارت، علاوه بر مدارک شناسایی به همراه داشتن دو قطعه عکس نیز الزامی است.

برای دریافت  ویزای ارمنستان از سفارت ارمنستان در تهران باید به آدرس ذیل مراجعه نمائید

تهران، خیابان انقلاب، خیابان رازی، خیابان شهریار، پلاک ۱

زمان مراجعه به سفارت:
یکشنبه تا پنجشنبه هر هفته (جمعه و شنبه سفارت تعطیل است)
ساعت ۹:۰۰ صبح لغایت ۱۲:۰۰ ظهر
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای کشور ارمنستان

اصل گذرنامه
یک نسخه کپی از صفحه اصلی گذرنامه
یک قطعه عکس ۳*۴ رنگی زمینه سفید
فرم ویزای تکمیل شده (فرم خام توسط سفارت تحویل شما میگردد)

ویزای صادر شده بعد از سه روز کاری تحویل شما میگردد.

لازم به ذکر است که معمولا در ایام عادی(به غیر از اسفند ماه) سفارت ارمنستان خلوت بوده و تحویل و دریافت مدارک در سریعترین زمان ممکن انجام میگیرد.